Policlinica din Reșița are nevoie de „tratament”

Data publicării:
spital resita
Pereți scorojiți, holuri mizere și mobilier rupt sunt condițiile în care bolnavii din Reșița așteaptă să fie consultați de un medic de fiecare dată când ajung la Policlinica numărul 2 din oraș. În plus, oamenii trebuie să se îmbrace bine, pentru că în unitatea sanitară nu este căldură. Nemulțumirile bolnavilor au ajuns la urechea medicilor și a reprezentanților Primăriei din Reșița, care trebuie să îngrijească de spațiul comun din unitatea sanitară, însă fără folos.

Pentru bolnavii din Reșița, o vizită medicală la Policlinica număr 2 din oraș a devenit o adevărată povară. În spațiul comun din unitatea sanitară, abia dacă ai unde să te așezi atunci când îţi aştepţi rândul la consultaţie. În plus, pe holuri și în băi este mereu frig.

„Cum să ni se pară, e nasol, nu? Și uitați ce scaune sunt, stai și aștepți, asta este. În România nu ai ce să faci.”

„Așteptăm, e frig, nu-i căldură. Și cât de bine v-ați îmbrăcat ca să nu vă fie frig? M-am îmbrăcat. Am pe mine două, trei pulovere și mi-am luat și buna groasă și mi-e bine.”

„Nu sunt multe în regulă. Din motive că, uitați că vine lumea și stă în frig aici.”

„Pentru că orașul nu are sistem centralizat de încălzire, în Policlinica din Reșița este frig, iar temperaturile sunt tot mai scăzute și pentru că de pe anumite ferestre lipsește sticla” - Mihaela Crețu, reporter Digi24 Timișoara.

Din anul 2014, 40 de medici din Policlinica Nr. 2 au devenit proprietarii cabinetelor în care își desfășoară activitatea. Doctorii au devenit responsabili și de spațiul comun din unitatea sanitară și au strâns peste 3.000 de euro pentru diverse reparații.

„Am încercat să reparăm ce s-a putut repara, grupurile sanitare, ușile de la intrare, ușile, am pus uși de termopan, geamurile. Sigur, e puțin, dar este aproape imposibil să faci niște lucruri într-o clădire atât de mare”, explică Margareta Borțun, medic primar de Fizioterapie și Recuperare Medicală.

„Rămâne o singură problemă și cea mai strigentă, legată de frigul de pe hol, de pe aceste spații comune. Sunt și eu în această problemă, aceste cabinete, chiar și acest cabinet al meu nu este încălzit, decât prin mijloace proprii cu suflante sau alte surse de căldură. Vă dați seama, sunt așa de mulți pacienți, că din secundă în secundă se deschide ușa și noi ca medici stăm în același frig”, adaugă Caius Diaconescu, medic primar Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice.

Deși Primăria Reșița mai deține câteva spații în Policlinica din oraș, conducerea instituției susține că nu poate ajuta medicii până când nu se vor constitui într-o asociație de locatari.

„Pentru cota noastră care a mai rămas acolo de spații comune, Primăria Reșița este gata să contribuie în măsura cuantumului pe care trebuie să-l plătim, pe baza unor devize care se fac de această asociație pe care așteptăm ca dânșii să o facă”, susține Ioan Popa, primarul municipiului Reșița.

Clădirea Policlinicii Nr. 2 din Reșița a fost construită în urmă cu peste 30 de ani, iar până în prezent nu a existat un proiect amplu de reabilitare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri