Sari la conținut

Record de amenzi pentru un restaurant

Un restaurant din Timișoara „a reușit” performanța să primească 40 de amenzi din cauză că nu deține acordul pentru desfășurarea activităților comerciale. Acesta încă funcționează pentru că a găsit tot felul de metode să ocolească legea. În cazul unității comerciale Poliția Locală a dispus inclusiv suspendarea activității, dar restaurantul a rămas deschis.

De la inaugurare, în anul 2009 și până acum, restaurantul Casa Bunicii din Timișoara a fost amendat de 40 de ori. Autoritățile locale susțin că se folosesc de toate prevederile legale pentru a obliga responsabilii unității comerciale să obțină toate avizele, dar mai mult nu pot face. Proprietarii au găsit metoda prin care pot ocolii legea.

„Ce fac?! După ce le dăm sistare a funcționări, după ce noi le dăm dispoziție de închidere a restaurantului, ei continuă să funcționeze pe o altă firmă, în același spațiu. O luăm de la capăt, dăm și acestora, noii firme amenzi, iarăși, cu duiumul. Ajungem la emiterea unei dispoziții de încetare a activitții, se trece pe o a treia firmă. Și tot așa. MUSCĂ Sunt de o nesimțire ieșită din comun, pur și simplu ne sfidează”, a precizat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Echipa Digi24 a cerut un punct de vedere proprietarilor restaurantului din zona Elisabetin din Timișoara însă aceștia nu au dorit să comenteze situația. Clienții spațiului nu par să fie deranjați de numărul mare de amenzi pe care l-a primit localul pe care îl frecventează.

„Există niște legi care ar trebui să reglementeze. Dacă poliția a amendat, poliția ar trebui să închidă locul ăsta sau ar trebui să anunțe cumva, în scris, în momentul în care intri. Nu pot să citesc presa să urmăresc care dintre localuri au sau nu autorizație. Asta ar trebui să fie vizibil sau să închidă localul.”

„Nu vreau să comentez, nu este problema mea.”

„Nu prea știu problema exactă cu autorizația dar pot să zic că este un restaurant mega ok. Deci tu ești mulțumit de calitatea serviciilor? Foarte mulțumit.”

În Timișoara, potrivit autorităților locale, în 2012 numai 30-40% dintre restaurante funcționau legal.

„Am început o campanie pe care am dus-o ani la rând pentru ca toți să intre în legalitate. Am făcut progrese mari, numărul celor care încă sunt fără autorizație este redus și punem presiune în continuare pe ei numai că legislația nu este deloc favorabilă autorității”, a mai adăugat Nicoale Robu.

În spațiul în care funcționează restaurantul fără autorizaţie din zona Elisabetin sunt înregistrate 5 firme, toate fără autorizație și toate sancţionate de Poliția Locală Timișoara. Ultima amendă aplicată este în valoare de 1.000 de lei, sancțiunea maximă permisă de lege.

Pe aceeași temă