Care sunt cele mai frecvente tumori maligne digestive

Data publicării:
Untitled
Dr. Eliza Gangone, medic primar Chirurgie generală

Stilul de viaţă modern, stresul, alimentaţia procesată, fumatul sau alcoolul sunt factori de risc pentru cancerul digestiv. Care sunt cele mai frecvente tumori maligne digestive şi în ce constă tratamentul ne spune dr. Eliza Gangone, medic primar Chirurgie generală.

Bolile oncologice reprezintă a doua cauză de deces la nivel mondial, după cele cardiovasculare, iar diagnosticul de cancer necesită o abordare multidisciplinară și o evaluare minuțioasă a cazului. Supraspecializare a chirurgiei generale, chirurgia oncologică este principala metodă de tratament curativ al cancerului, singură sau în cadrul tratamentului multimodal (chirurgie, radioterapie, chimioterapie).

Tehnicile chirurgicale utilizate în chirurgia oncologică sunt personalizate în funcție de complexitatea cazului și de comorbiditățile asociate, astfel încât rezultatul să fie unul cât mai benefic pentru pacient, iar recuperarea cât mai rapidă și ușoară. Astfel, în cazuri atent selecționate, chirurgia oncologică se poate realiza prin abord minim invaziv, atât laparoscopic, cât și prin chirurgie robotică, pacientul beneficiind de o serie de avantaje: recuperare rapidă, spitalizare redusă, risc scăzut de sângerare sau infecții.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri