Ce alimente nu sunt recomandate bolnavilor de cancer

Data publicării:
dr bogdan georgescu
Dr Bogdan Georgescu, medic specialist Oncologie

În planul de tratament al pacienţilor bolnavi de cancer, nutriţia are un rol foarte important. Ce alimente sunt recomandate şi care sunt cele pe care ar fi bine să le ocoleasă cei cu afecţiuni oncologice, discutăm cu dr. Bogdan Georgescu, medic specialist Oncologie.

Odată diagnosticată, boala canceroasă antrenează pacientul și echipa medicală într-o luptă dură, de lungă durată. Planul de tratament și îngrijire pentru pacientului oncologic este complex, deoarece include modalitățile de distrugere a țesuturilor canceroase, dar și terapii de susținere a organismului în lupta sa împotriva cancerului. Medicii specializați în oncologie medicală includ în tratamentul de susținere și nutriția, pentru a asigura pacientului cele mai mari șanse de vindecare și o bună calitate a vieții.

Asistența medicală specializată în tratamentul bolilor oncologice alcătuiește strategia de tratament după disponibilitatea și profilul de rezistență al pacientului. Astfel, terapiile de suport și planul de nutriție trebuie adaptate la particularitățile clinice și biologice ale pacientului, dar și la specificul bolii. În centrele de tratament oncologic, pacienții beneficiază de consiliere psihologică, precum și de consiliere nutrițională.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri