Ce operație este recomandată pacienților cu obezitate și boală de reflux gastroesofagian

Data publicării:
dr florin turcu

Obezitatea este o problemă complexă de sănătate, fiind asociată cu alte boli serioase. Ce operații sunt recomandate în aceste cazuri și ce tratamente noi există pentru pacienți ne spune dr. Florin Turcu, medic primar Chirurgie generală.

Obezitatea este o afecțiune a lumii moderne, cu o incidență în creștere atât la copii, cât și la adulți. Boala metabolică, caracterizată prin exces ponderal, nu creează probleme doar la nivel psihologic, ci are un impact puternic asupra întregului organism. Obezitatea este un factor de risc pentru multe alte afecțiuni, cum ar fi, de exemplu, bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, cancerul.

Din fericire, există soluții de tratament pentru pacienții cu obezitate, care pot include modificarea stilului de viață, dietă personalizată și chiar chirurgia obezității. Chirurgia bariatrică este indicată în obezitatea morbidă, când starea de sănătate și chiar viața sunt puse în pericol, dar și atunci când alte metode de scădere ponderală nu au dat rezultatele așteptate. Prin intervențiile de chirurgie bariatrică, sistemul digestiv este modificat cu scopul reducerii excesului ponderal. În acest fel, calitatea vieții este mult îmbunătățită, cu reducerea riscului apariției unor complicații produse de obezitate.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri