Consumul excesiv de alcool și fumatul, factori de risc pentru o serie de tumori maligne din sfera ORL

Data actualizării: Data publicării:
dr eniko fejer
Dr. Enikő-Réka Fejér, medic primar Oncologie

Consumul excesiv de alcool sau fumatul sunt factori de risc pentru o serie de tumori maligne din sfera ORL. Care sunt semnele acestor boli, cum le putem preveni şi cât de eficiente sunt tratamentele ne spune dr. Eniko Reka Feier, medic primar Oncologie.

Cancerele de cap și gât necesită un management integrat, multidisciplinar și personalizat pentru fiecare pacient în parte. Decizia terapeutică cea mai potrivită este stabilită în comisia oncologică multidisciplinară –Tumor Board, formată din medici cu diferite specializări – oncologie medicală, chirurgie oncologică ORL sau neurochirurgie, radioterapie și imagistică medicală. În stabilirea planului terapeutic se ține întotdeauna cont de particularitățile pacientului, precum și de cele mai recente ghiduri și protocoale.

Medicul oncolog are un rol esențial în tratamentul integrat al cancerelor de cap și gât. În funcție de decizia comisiei oncologice multidisciplinare, specialistul oncolog va administra tratamentul indicat, care poate consta în chimioterapie, hormonoterapie, imunoterapie sau terapie biologică țintită. Aceste tratamente pot fi completate, dacă există indicație, cu ședințe de radioterapie internă sau externă.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri