Tratamentul cancerului hepatic: Care sunt pașii intervențiilor pentru pacienții cu această boală

Data publicării:
dr. Dragoș Romanescu, medic primar chirurgie generală

Tratamentul cancerului hepatic se realizează prin operații chirurgicale complexe, în centre specializate. Care sunt pașii intervențiilor pentru pacienții cu această boală, discutăm cu dr. Dragoș Romanescu, medic primar chirurgie generală.

Există mai multe tipuri de cancer hepatic, cel mai des întâlnit fiind carcinomul hepatocelular, care se formează în hepatocite, în aproximativ 80% din cazuri. Acest tip de cancer este diagnosticat de obicei la persoanele care suferă de afecțiuni hepatice cronice, precum ciroza, hepatita cronică cu virus B sau C. Tratamentul necesită o abordare integrată, multimodală, care include, de cele mai multe ori, intervenție chirurgicală, radioterapie, imunoterapie sau terapie țintită.

În funcție de stadiul afecțiunii, intervenția de chirurgie hepatică se poate limita la o rezecție, adică la îndepărtarea unei părți din ficat, cu respectarea marginilor de siguranță oncologică, sau poate fi necesar chiar transplantul hepatic. Transplantul este necesar în stadiile avansate de cancer și poate fi realizat numai în cazul în care nu există metastaze la distanță, când cancerul este localizat doar la nivelul ficatului.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri