Sari la conținut

Un Oscar special pentru copilul-minune al Hollywood-ului

Admiratorii îi trimiteau, lunar, 16.000 de scrisori, iar cu ocazia unei zile de naştere a primit aproape 170.000 de cadouri din toată lumea.

Mama ei i-a dat un singur sfat: „Străluceşte! Străluceşte! Străluceşte!” Şi tot mama micuţei vedete a declarat că i-a aranjat părul pentru fiecare film, iar indiferent de coafură, avea exact 56 de bucle.

În anul 1934 a semnat un contract cu studiourile Fox, pentru şapte ani, şi a jucat, între altele, în Stand Up and Cheer şi Bright Eyes, unde a cântat On the Good Ship Lollipop.

Mai marii studiourilor au înfiinţat un departament care avea rolul de a crea filme special pentru vedetă. A devenit cel mai mare star, cu producţii precum Little Princess sau Curly Top.

În anul 1939, primea 3 milioane de dolari pentru un film.

Declinul său a început odată cu refuzul celor de la Fox de a o lăsa să joace în Vrăjitorul din Oz, producţia cult care a făcut-o celebră pe Judy Garland.

S-a retras din actorie la 22 de ani, a fost ambasador al Statelor Unite în Ghana şi Cehoslovacia, reprezentantul Americii la Naţiunile Unite şi şefa de protocol la Casa Albă, în timpul mandatului preşedintelui Ford.

În anul 2006 a fost recompensată de sindicatul actorilor pentru întreaga carieră. „Am un singur sfat pentru cei care vor să primească un astfel de premiu. Începeţi devreme!”, a spus Shirley Temple.

Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir.