Sari la conținut

A doua filmare în cazul scandalului de la Kaufland din Odorheiu Secuiesc

O nouă înregistrare, de pe camerele de supraveghere, a apărut în spațiul public în cazul scandalului iscat la un hipermarket Kaufland în Odorheiu Secuiesc. Pe imaginile postate de jurnalistul Lucian Mândruță pe blogul său se vede cum a acţionat vloggerul care a provocat scandalul micilor.

O înregistrare de zece minute de pe camerele de supraveghere ale hipermarketului Kaufland din Odorheiu Secuiesc arată o nouă față a incidentului în urma căruia un bărbat n-ar fi fost servit de vânzători pentru că nu vorbea limba română.

În înregistrarea din 31 august, se observă că autorul filmării, cunoscut doar sub numele "Miliţianul", a mers de mai multe ori la fast-food-ul din exteriorul magazinul şi a intrat în supermarket înainte să înceapă filmarea pe care a postat-o pe YouTube pe 31 august, chiar de Ziua Limbii Române.

Potrivit lui Andrei Rădulescu, şefului magazinului Kaufland, din înregistrări se observă că autorul filmului a făcut trei drumuri la Grill. Rădulescu spune că vânzătoarea i-a răspuns prima dată în limba română, informându-l că nu-l poate servi pentru că fast-food-ul se deschide abia la ora 10:00.

Ulterior, vloggerul a intrat în supermarket. A revenit a doua oară şi i-a cerut vânzătoarei tacâmuri. Potrivit reprezentantului Kaufland, barbatul a primit şi tacâmuri.

Apoi, bărbatul a mai intrat o dată în supermarket, iar la ieşire s-a dus către maşină. Ulterior, a revenit pentru a treia oară la Grill cu camera video pornită. A rezultat filmul de mai sus, care între timp a adunat peste un milion de vizualizări.

În urma acestei înregistrări, ANPC a amendat Kaufland cu 10.000 de lei. Reprezentanții companiei au precizat, într-un comunicat, că se dezic de comportamentul angajatei sale, însă susțin că a fost vorba și de o provocare din partea celui care a filmat. Mai mult, la ora la care a avut loc filmarea, programul de lucru cu clienții nu începuse încă. Bărbatul ar fi venit la magazin de trei ori în 16 minute, ultima dată fiind și cea în care a făcut clipul video.