Adeverințe de vaccinare eliberate în fals. O persoană a accesat registrul vaccinărilor într-un centru din Alba

Data actualizării: Data publicării:
adeverinta de vaccinare tinuta in mana
La un centru din Alba ar fi fost eliberate ilegal adeverinţe de vaccinare anti-COVID-19. Foto: Inquam Photos / George Călin

O persoană a accesat registrul vaccinărilor al unui centru din județul Alba și a eliberat adeverințe false de vaccinare, anunță IPJ Alba.  Polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, fac joi două percheziții în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic.

Poliţiştii din Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, fac joi două percheziții în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic.

Una dintre ele ar fi accesat o platformă națională de evidență a vaccinărilor și ar fi eliberat adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid-19, anunță IPJ Alba.

"Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din judeţul Alba şi ar fi eliberat mai multe adeverinţe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locaţia respectivă", se menţionează în comunicatul IPJ Alba.

O persoană urmează a fi condusă la sediul poliției, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri