Alexandru Rafila: PNRR-ul pe Sănătate, găsit cu greu pe un stick care fusese dat altei instituții

Data actualizării: Data publicării:
alexandru rafila ministrul sanatatii la ceremonia de depunere a juramantului
Alexandru Rafila, noul ministrul al Sănătății. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) pe sectorul Sănătate a fost găsit cu multă dificultate de ministrul interimar, Cseke Attila, pe un stick care fusese dat altei instituții, a declarat vineri seara, la Digi24, actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila. 

„M-am întâlnit cu domnul ministru Cseke. Chiar și dânsul când a venit ca ministru interimar la Ministerul Sănătății a găsit cu foarte mare dificultate partea din PNRR legată de sectorul de Sănătate. A trebuit să facă investigații, nu exista în Ministerul Sănătății fizic, în format electronic”, spune, vineri, la Digi24 Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a povestit că PNRR-ul pe sectorul Sănătate era „doar pe un stick”, ceea ce dovedește lipsa de transparență din instituție.

„Era doar pe un stick care fusese dat altei instituții. PNRR era pe un stick și lucrul acesta reflectă, de fapt, lipsa de trasparență. PNRR-ul ăsta funcționează ca un tot. Știți ce se întâmplă? Dacă cineva, unul dintre implementatori, nu-și face treaba, totul se blochează. Dacă nu-și face (treaba - n.r.) Mediul, se blochează și Sănătatea. Dacă nu-și face Sănătatea, se blochează și Agricultura. Lucrurile astea trebuie să funcționeze și din păcate în Ministerul Sănătății - și nu e niciun fel de acuză - n-a existat transparență. Am discutat cu funcționarii și ei au avut acces foarte, foarte târziu, abia după ce a reușit domnul ministrul Cseke să dea de PNRR, de informațiile necesare și să înceapă să lucreze”, a mai spus actualul ministrul al Sănătății. 

Citește și: Alexandru Rafila: DSU și-a făcut bine treaba, dar măsurile trebuie luate de Ministerul Sănătății, nu de altă instituție

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri