Anchetă anunțată de ministrul de Interne după reținerea polițiștilor acuzați de tortură: „Nu fac cinste uniformei de polițist”

Data actualizării: Data publicării:
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, în ședința de Guvern.
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne. Foto: gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat joi că va urma o anchetă privind evenimentele care s-au petrecut la Secţia 16.

„Fapta s-a petrecut în septembrie 2020, au urmat toate procedurile legale, a fost deschis un dosar in rem, iar decizia de ieri, de a-i reţine pe opt din cei nouă suspecţi, având în vedere acuzaţiile care li s-au adus, este din punctul meu de vedere una corectă. Este inadmisibil să ai un astfel de comportament tu, care îmbraci uniforma de poliţist. Sigur că va urma o anchetă, vom vedea exact care sunt probele, dar dacă fie şi unu la sută din ceea ce s-a spus în spaţiul public este adevărat, aceşti indivizi nu fac cinste uniformei de poliţişti", a declarat Bode la Aeroportul "Henri Coandă", la un eveniment organizat de Poliţia de Frontieră.

El a dorit să-i asigure pe români că Poliţia Română se va moderniza, va analiza la rece ce s-a întâmplat la Oneşti, la Secţia 16 din Bucureşti şi alte situaţii, îşi va moderniza legislaţia.

„Şi nu voi accepta niciodată să se pună semnul egal între derapaje de genul celui de la Secţia 16 şi o instituţie fundamentală a statului român, cum este Poliţia Română”, a adăugat ministrul.

Miercuri, opt agenţi de la Secţia 16 Poliţie din Capitală au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură, fiind acuzaţi că au bătut în luna septembrie anul trecut doi tineri în zona Eroii Revoluţiei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, un alt poliţist este cercetat în libertate sub control judiciar pentru complicitate la tortură.

În septembrie 2020, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei. Unul dintre tineri a reclamat faptul că poliţiştii i-au pus cătuşe la mâini şi l-au lovit cu bastoanele, cu pumnii şi picioarele, după care l-au băgat într-o dubă a poliţiei şi l-au dus pe un câmp în apropiere de Jilava, unde ar fi fost torturat.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri