Anchetă DNA privind terasele de pe malul Dâmboviței. Robert Negoiță a fost audiat: "Cine greșește plătește"

Data publicării:
robert negoita
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost audiat la DNA. FOTO: Captura Digi24

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost audiat la DNA, după ce procurorii au ridicat documente din biroul său și din sediul primăriei. Edilul a declarat că are calitatea de suspect. Este verificată situația teraselor construite pe malul Dâmboviței, între Piața Unirii și Biblioteca Națională, care ar funcționa fără autorizații sau cu unele acordate ilegal.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3: "Se fac cercetări într-un dosar referitor la o autorizație de construire emisă în 2015 - dacă nu mă înșel. Le stăm la dispoziție cu declarații, cu documente, cu absolut tot pentru a se face lumină. Există niște sesizări. Este de datoria dumnealor să verifice dacă informațiile se confirmă. Și, atunci când se greșește, că nu suntem perfecți, cine greșește plătește."

Audierea lui Negoiță are legătură cu cele 17 percheziții care au fost făcute la domiciliile unor persoane, la sediile unor societăți comerciale și a unei instituții publice din București și Ilfov.

Procurorii DNA au descins la Primăria Sectorului 3, iar perchezițiile au legătură cu autorizațiile pentru terasele construite pe malul Dâmboviței.

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3: "Pe lângă aceste terase ilegale mai sunt și terasele de pe Bulevardul Decebal și în capătul rondului de la Alba Iulia. Avem documente unde scrie negru pe alb că acele terase nu au autorizație".

Robert Negoiță mai este implicat și în alte dosare. În luna august a anului trecut, primarul Sectorului 3 a fost trimis în judecată de DNA pentru mai multe contracte de salubrizare încheiate cu ROSAL GROUP, ce au adus un prejudiciu de peste jumătate de miliard de lei. În mai 2022, Robert Negoiță primea și calitatea de suspect de omor din culpă în dosarul privind accidentul de muncă de la Biblioteca Națională din 2021.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri