Andreica, „Europol”: Portul Constanța reprezintă un paradis pentru traficanții de droguri. Controlul, practic, nu există

Data publicării:
port constanta
Andreica, „Europol”: Portul Constanța reprezintă un paradis pentru traficanții de droguri. Controlul, practic, nu există. Foto: Captură Digi24

Lupta cu drogurile pare pierdută în portul Constanța, unul dintre cele mai mari din Europa de Est. În ultimii 2 ani, polițiștii și vameșii nu au găsit nici măcar un gram de stupefiante, o arată datele Poliției Române, solicitate de G4Media. Situația este cu atât mai gravă, cu cât aflăm că în port nu există scannere, iar angajații sunt atât de puțini încât se rezumă doar la verificarea documentelor.

Portul Constanța, unul dintre cele mai mari din Europa de Est este paradisul traficanților de droguri, pentru că în această zonă nu există controlul traficului de stupefiante. Declarația șocantă îi aparține președintelui Sindicatului Europol, Cosmin Andreica. El spune că în port nu există scannere, iar angajații sunt atât de puțini încât se rezumă doar la verificarea documentelor. De altfel, datele Poliției Române dovedesc că în ultimii 2 ani, polițiștii și vameșii nu au găsit nici măcar un gram de droguri în această zonă.

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol: Azi în Portul Constanța, orice persoană poate să intre sau să iasă fără să fie întrebată de sănătate. Dacă un marinar de pe o navă care intră în România vrea să aducă 2 kg de cocaină poate să le aducă fără niciun fel de problemă și să iasă cu ele din port să le vândă la primul comerciant din Constanța.

Ultimele capturi au fost toate realizate pe baza unor informații obținute de alte agenții europene, care luptă împotriva traficului de droguri. Iar autoritățile din România nu au niciun fel de capacitate, nici tehnică, nici operativă de a putea depista cantitățile de droguri care intră în țara noastră. Portul Constanța este unul dintre cele mai libertine porturi din UE, unde controlul practic nu există.

Controlul efectiv vizual al conținutul containerelor și din punct de vedere al verificării cu instrumente de tip scanner, nu există. Putem spune cu certitudine că portul Constanța reprezintă un paradis pentru traficanții de droguri care vor să aducă cantități de droguri în UE.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri