Aproape un kilogram de cocaină au găsit polițiștii în mașina unui român care voia să treacă cu drogurile prin vama Giurgiu

Data publicării:
droguri din bulgaria
Polișițtii au găsit 4 pachete cu droguri sigilate cu bandă adezivă. Foto; Poliția de frontieră

Aproape un kilogram de cocaină a fost descoperit, de către poliţişti, într-un autoturism, la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Maşina era condusă de un cetăţean român care a fost reţinut de procurorii DIICOT. Bărbatul care transporta cocaina pe bancheta din spate a mașinii a fost acuzat de trafic internațional și intern de droguri de mare risc.

”La data de 01.02.2024, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au depistat un cetăţean român care se deplasa cu un autoturism, în care a fost găsit aproape un kilogram de cocaină (850 g)”, anunţă, vineri, Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că bărbatul s-a prezentat, în jurul orei 14.00, pe sensul de intrare în ţară dinspre Bulgaria, iar sub bancheta din spate a autovehiculului a fost descoperită o pungă din plastic în care se aflau patru pachete de formă dreptunghiulară, sigilate cu bandă adezivă, conţinând cocaină.

”În cauză au fost sesizaţi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală care au reţinut faptul că cele peste 850 grame de cocaină (drog de mare risc), au fost introduse de inculpat pe teritoriul României, ascunse în autoturism, fiind destinate comercializării”, a mai transmis sursa citată.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri