Sari la conținut

Au dispărut monumentul lui Cristi Pațurcă și borna Km 0 din Piața Universității. Reacția Primăriei Capitalei

Numeroase persoane au observat, în cursul zilei de azi, că borna Km 0, dar și monumentul lui Cristi Pațurcă lipsesc din fața Teatrului Național București. Oamenii au cerut Primăriei București să explice situația.

agerpres_5277585

Foto: Agerpres

UPDATE: Primăria Capitalei revine cu precizări și anunță că monumentele vandalizate au fost remontate în fața Teatrului Național, după ce  Borna Kilometrică 0 fusese găsită smulsă și aruncată la câțiva metri depărtare. Poliția anchetează acest caz. 

Informația, alături de poze, a apărut prima dată pe pagina de Facebook Corupția Ucide.

Apoi cei de la Rezistența TV au făcut un live de la fața locului.

La câteva ore, Primăria Capitalei a reacționat, printr-un comunicat trimis Ziare.com. Se pare că monumentul a fost vandalizat recent, iar Poliția Română face cercetări în acest caz.

„După apariția informației privind vandalizarea monumentului, Poliția Locală a Municipiului București s-a autosesizat și a trimis la fața locului un echipaj pentru a face primele verificări. Astfel, s-a constatat faptul că monumentul 'Borna Kilometrică zero' fusese smuls de la locul lui și aruncat la câțiva metri depărtare. În această situație - cazul nefiind de competența Poliției Locale - urmează a fi făcute verificări de către Poliția Română”, a transmis Primăria București.

Reprezentanții Primăriei au dezvăluit că firma de pază care se ocupă de menținerea ordinii în piațeta din fața Teatrului Național - Getica Guard Company - a recuperat borna, care se află cum în custodia firmei.

„Totodată, deși monumentul ‘Kilometrul 0 al democrației’ nu a fost realizat de Administrația Monumentelor și nu se află în administrarea PMB, ALPAB, care are în administrare parcul Teatrului Național, lucrează în prezent la un nou sistem de prindere a monumentului”, se mai arată în comunicatul Primăriei.