Avertizare ANM: Cod galben de ploi și cod portocaliu de viscol. Care sunt regiunile afectate

Data actualizării: Data publicării:
peisaj montan munții Bucegi, viscol, zăpadă
La altitudini de peste 1700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 130 km/h și va fi viscol puternic. Foto: Profimedia Images

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o avertizare de cod portocaliu de viscol puternic și două atenționări de cod galben de vânt. Avertismentele sunt valabile până miercuri, 22 februarie.

Codul portocaliu e valabil în zonele montane, la altitudini mai mari de 1.700 de metri.

„La altitudini de peste 1700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...130 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate redusă semnificativ. Pe parcursul zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și prin acumulare cantitățile vor depăși 20...25 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă”, precizează ANM.

De asemenea, codul galben de vânt este valabil pentru zonele aflate la munte, la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Mai sus de această altitudine, vântul va bătea în rafale cu până la 100 de kilometri la oră.

„Pe parcursul zilei de duminică, la altitudini sub 1700 m vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă”, conform ANM.

Cod galben de vânt a fost instituit în această perioadă și în zona Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, iar vântul va atinge 85 km/h în județele Brașov și Covasna.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri