„Azilele groazei”. Ciolacu a trimis Corpul de control la Autoritatea pentru Persoanele cu Dizabilităţi

Data publicării:
m ciolacu cu ochelari la microfon
Prim-ministrul Marcel Ciolacu. Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a trimis Corpului de control al prim-ministrului pentru a verifica activitatea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, în urma scandalului „azilelor groazei” din Ilfov, unde bătrânii erau bătuți și înfometați.

Anterior, Ciolacu a decis eliberarea din funcţie a preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor, Persoanelor cu Dizabilităţi, Mihai Tomescu, şi a vicepreşedintelui Adela Crăciun, după neregulile găsite la mai multe azile de bătrâni din judeţul Ilfov.

Procurorii DIICOT au făcut percheziții săptămâna trecută la 3 cămine de bătrâni din Voluntari și Afumați. În urma descinderilor, aproape 100 de vârstnici au fost preluate de autorităţi din cele trei imobile în care ar fi trebuit să primească îngrijiri.

Anchetatorii spun că, în loc să fie îngrijiţi, beneficiarii au fost supuşi la tratamente inumane ori degradante. Exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa/neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii şi neasigurarea igienei beneficiarilor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri