Bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în 6 ore și jumătate

Data actualizării: Data publicării:
magazin de electrocasnice
Bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în 6 ore și jumătate. Foto: Profimedia

Bugetul de 10 de milioane lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în 6 ore şi jumătate, informează Administraţia Fondului pentru Mediu.

Solicitanţii persoane fizice au generat 24.004 de vouchere, dintre care 13.994 vouchere pentru laptopuri şi 10.010 vouchere pentru tablete.

În prima etapă a programului au fost generate 52.671 de vouchere, a câte 400 de lei fiecare, astfel: 22.083 vouchere pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare; 21.188 vouchere pentru categoria maşini de spălat rufe; 9.400 vouchere pentru categoria maşini de spălat vase.

Pentru prima etapă s-au consumat 21,068 milioane lei din totalul de 25 milioane lei alocate iniţial, potrivit Agerpres.

Voucherele generate în cele două etape vor fi aprobate în şedinţa Comitetului de Avizare de marţi, 13 decembrie 2022, şi publicate pe site-ul www.afm.ro.

Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalităţile de achiziţionare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri