Care este stadiul pregătirilor pentru campania de vaccinare. Autoritățile vor să facă și o simulare

Data actualizării: Data publicării:
valeriu gheorghita în uniforma militara, cu masca - portret
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Pregătirile pentru campania de vaccinare împotriva COVID-19 sunt apropae de final. Au fost stabilite cele mai importante centre de stocare și administrare a vaccinului, cât și modul de transport al dozelor care trebuie păstrate la minus 70 de grade Celsius. Acum, autoritățile doresc să facă o simulare pentru a identifica posibile probleme ce ar putea apărea.

Am evaluat stadiul activităților în momentrul de față, ce mai avem de îndeplinit până la sfârșit de decembrie, pentru a fi pregătiți să începem vaccinarea după finalul lunii decembrie”, a spus la Digi24 Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

În cadrul procesului de vaccinare, fiecare persoană va fi evaluată în centrul de vaccinare, va face o evaluare a temperaturii, după care urmează un triaj epidemiologic în care se insistă pe tot ce înseamnă date care țin de istoricul îndepărtat al pacientului.

Vor fi disponibile în orice centru de vaccinare truse de rapiditate de acțiune, în caz de reacție alergică majoră, adică seringi umpute cu adrenalină în diluție”, a aăugat el.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri