Care sunt șansele unor noi măsuri de relaxare. Moldovan (MS): Suntem în creștere, dar nu avem de-a face cu o explozie

Data actualizării: Data publicării:
Oameni cu mască pe stradă, în București
Trecători cu mască pe stradă. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat joi că evoluția epidemiologică în România urmează un trend ascendent, dar că această creștere nu este explozivă. El a explicat și în ce condiții ar putea fi luate noi măsuri de relaxare, în special în industria HoReCa.

Întrebat în legătură cu noi măsuri de relaxare, în special cu privire la deschiderea în interior a restaurantelor, Horațiu Moldova a răspuns că ar trebui să mai fie evaluată tendința epidemiei.

"Măsurile care produc plus de relaxare trebuie luate cu prudență. Dacă ne înscriem pe trend controlabil de creștere liniară moderată putem reanaliza măsurile de relaxare.

Suntem în creștere, dar ritmul nu e exponențial, nu avem de-a face cu o explozie. Sunt 1200 – 1400 de cazuri de infectare cu coronavirus într-o zi, relativ constantă cifra.

Avem cam 400 de pacienți în ATI, suntem în trend ascendent, dar ritmul nu e exploziv.

Dacă se stabilizează, putem avea speranța să ne îndreptăm spre platou. În situația asta, pe care o sperăm, pot intra în discuție alte măsuri de relaxare", a declarat secretarul de stat.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri