Caz tulburător în Botoșani. Un copil de 12 ani cântărește doar 6 kg și a ajuns la spital în stare gravă

Data publicării:
mana copil fetita spital perfuzie shutterstock_788843656
Foto: Shutterstock

Un copil de 12 ani din comuna Manoleasa, județul Botoșani, a ajuns în stare gravă la Secția de pediatrie a spitalului județean. Copilul cântărește doar 6 kilograme, fiind într-o stare avansată de malnutriție și deshidratare, relatează Botoșani News.

Copilul provine dintr-o familie din mediul rural și a ajuns la spital deshidratat, cel mai probabil din cauza malnutriţiei, dar şi a bolii de care suferă, paralizie cerebrală infantilă, a declarat pentru Agerpres, managerul unităţii medicale, Livia Mihalachi.

„Este un copil cu paralizie cerebrală infantilă, un copil plurimalformat, cu handicap sever. A fost adus la spital deshidratat și este internat pe secția ATI. Nu este normal ca la vârsta asta să cântărească 6 kilograme, dar dat fiind condiția lui...Trebuia să aibă măcar 20 de kilograme. Este malnutrit”, a precizat managerului Spitalului Județean Botoșani.

Protecția Copilului va demara o anchetă în acest caz pentru a afla dacă părinții se fac responsabili de starea gravă în care a ajuns copilul la spital.

„Am fost sesizat joi de medicul care este în Comisa pentru Protecția Copilului și l-am rugat să ne facă și o adresă oficială ca să ne dea câteva date despre copil, astfel încât vineri să putem face o verificare pe teren, să facem o anchetă și să stabilim de ce a ajuns copilul în condițiile acestea. Este bolnav, dar noi avem mulți copii cu acest diagnostic în sistem, dar nu au ajuns în condițiile acestea, ca la 12 ani să aibă doar 6 kilograme. Până când nu am un raport întocmit de colegi, nu mă pot pronunța”, a precizat directorul adjunct al DGASPC Botoșani.

Medicii de la Spitalul Judeţean “Mavromati” susţin că evoluţia stării de sănătate a copilului este favorabilă.

Minorul provine dintr-o familie cu patru copii, el fiind cel mai mare. Ceilalţi trei sunt sănătoşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri