Ce scrie presa din Costa Rica despre arestarea Elenei Udrea şi a Alinei Bica

Data actualizării: Data publicării:
udrea

Presa din Costa Rica scrie despre arestarea Elenei Udrea şi a Alinei Bica în urma unei acţiuni de filaj şi urmărire desfăşurate de Interpol. Ziarele din capitala San Jose menţionează că cele două ceruseră deja azil politic şi că autorităţile urmează să stabilească dacă le vor acorda sau nu acest drept.

Fost ministru al Turismului din România, Elena Udrea, a fost reţinută de Poliţia Internaţională (Interpol), în timp ce se plimba în zona Sabana Oeste, în San José.

Pe lângă anunţul arestării, site-ul ziarului Nacion scrie şi despre faptul că Elena Udrea ar fi cerut azil politic în aceeaşi lună în care a ajuns în Costa Rica. Iar publicaţia Diario Extra observă că cererile celor două românce pentru azil politic au fost făcute pe fondul condamnărilor din România.

Româncele Elena Udrea, fost ministru al Turismului, şi Alina Bica, fost procuror din această ţară europeană, au fost deţinute în Sabana Oeste, San Jose. Româncele au solicitat azil în ţara noastră din cauza condamnărilor din Europa.”

Site-ul Semanario Universidad aminteşte despre opţiunile pe care le au autorităţile din Costa Rica.

„Astfel, femeile nu pot fi extrădate pe loc, însă au apărut în faţa unui tribunal din San José, aşa cum a fost recomandat de către OIJ (Oficiul pentru Investigaţii Judiciare). Li se poate emite o avertizare, în timp ce autorităţile decid dacă să le acorde sau nu dreptul de azil.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri