Cei care nu respectă regulile de carantină pot fi pedepsiți penal. 3 persoane sunt cercetate, în Neamț

Data actualizării: Data publicării:
Coronavirus Pneumonia Outbreaks In China
Foto: GettyImages

Persoanele care nu respectă regulile de carantină, în condițiile epidemiei de coronavirus, poti fi pedepsiți penal. Ei pot fi cercetați în baza articolului 352 din Codul Penal, care sancționează zădărnicirea combaterii bolilor.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a vorbit despre măsurile decise în cazul sosirii în România a unor persoane din zonele afectate: la sosirea pe teritoriul României, toți călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localități din Italia, dar și persoanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile.

Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia și Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.

Toate persoanele din carantină vor primi materiale informative cu un set de reguli pe care trebuie să îl urmeze, la fel și cele care vor fi izolate la domiciliu care vor primi un alt set de reguli. Aceste materiale vor fi elaborate de către reprezentanții Institutului de Sănătate Publică și transmise în timp util. Tot la institut va funcționa un telverde care va putea fi apelat de către cei interesați să obțină măsuri suplimentare despre noul tip de infecție cu coronavirus” a spus ministrul Costache.

Trei persoane sunt cercetate în acest moment pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Este vorba despre trei cetățeni chinezi care au intrat în România venind dinspre Shanghai și au intrat în izolare voluntară. Ei au fost văzuți însă într-un magazin din Rosnov, județul Neamț.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri