CTP: Brașovenii din 15 noiembrie 1987 sunt strămoșii celor din 10 august

Data actualizării: Data publicării:
15-noiembrie-1987

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus la emisiunea „Cap limpede”, vineri seară la Digi24, că muncitorii care au protestat în 15 noiembrie 1987 împotriva puterii comuniste sunt strămoșii manifestanților din 10 august 2018, de la mitingul diasporei, deoarece au fost alungați la fel: cu mașini blindate și gaze lacrimogene.

„Știți ce zi este astăzi? 15 noiembrie. 15 noiembrie 1987, atunci au ieșit în stradă strămoșii celor din 10 august, de anul trecut. Muncitorii din Brașov au ieșit în stradă, mai întâi 400 de oameni apoi au ieșit mai mulți, care au cântat „Deșteaptă-te, române!” pe străzile Brașovului, după aceea au năvălit în sediul de partid, unde au găsit... Erau alegeri locale, alegeri locale comuniste, firește, alea la care se știa foarte bine rezultatul dinainte, dar era pregătită sărbătorirea victoriei în alegeri, la Partid, adică aveau salam de Sibiu, aveau vinuri fine, aveau banane, portocale, cașcaval. Și toate astea le-au găsit oamenii intrând în sediu. Au ars portretul lui Ceaușescu”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Unul dintre puținii disidenți ai noștri din acea perioadă spunea atunci, aproape îngrozit: Îți dai seama, oamenii ăștia n-au pe nimeni în spate. Au ieșit de capul lor în stradă. Pentru că disidenții noștri aveau într-o măsură mai mare sau mică mică spatele asigurat, aveau fie relații la Europa Liberă, fie cu ambasadele occidentale în România, fie la Vocea Americii, fie direct în guvernele occidentale, ca să se protejeze în fața agresivității Securității lui Ceaușescu. Oamenii ăștia din Brașov n-au avut pe nimeni, au fost arestați după aceea. Știți cum a fost împrăștiată de către Securitate și Armată demonstrația? Cu mașini blindate și gaze lacrimogene. De aceea am spus că sunt strămoșii celor din 10 august”, a completat gazetarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri