Sari la conținut

Cui aparține elicopterul care a făcut vâlvă la Mamaia

Elicopterul care a transportat sâmbătă clienți la un club de fițe din Mamaia, ceea ce a stârnit ample controverse în spațiul public, este al companiei JT Air aparţinând omului de afaceri Jean Paul Tucan, din Năvodari, cu proprietăţi imobiliare şi linii de transport, scrie Adevărul.

Citiți și: Noi imagini cu elicopterul din Mamaia: zboară foarte jos și mai mulți oameni sunt aproape de a fi loviți de panourile căzute

Regulile pe care le-a încălcat pilotul elicopterului care a aterizat în Mamaia. Analiza unui expert în aviație

Jean Paul Tucan a fost şef al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, fiind cel care a instalat sistemul de iluminare pe Podul Agigea la Crăciunul din 2007, potrivit sursei citate. 

În ceea ce privește clubul în parcarea căruia a aterizat elicopterul, acesta a fost inaugurat chiar sâmbătă, 28 aprilie, și, culmea, are heliport pe cupolă. Conform presei economice, clubul aparţine unui trio de oameni de afaceri: Jean Sasu, Alin Negulescu şi Alexandru Nanu. Nuba Beach Club este o investiţie de 2 milioane euro și este ridicat pe locul unde a avut un beach-bar (Cabo) fiul lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei. Citește mai mult aici.

Firma de aerotaxi este din Mangalia. Oferă zboruri cu diferite tipuri de aeronave, iar o plimbare costă 350 de lei de persoană. Reprezentanţii firmei nu au putut fi contactaţi până la această oră pentru a explica modul în care pilotul a decis să aterizeze. Şefii autorităţii aeronautice civile spun că că s-au autosesizat şi vor ancheta cazul.

Iată ce a povestit o tânără, martoră la incident:
„În momentul în care a aterizat s-a făcut o furtună de praf foarte mare. În momentul acela, toți cei care erau la coadă la bilete și cei care erau în trecere, inclusiv noi, ne-am luat tot praful în față. Momentul în care mi-am dat seama că ceva nu e în regulă a fost când s-a pierdut controlul elicopterului, atunci am realizat că suntem în viața reală, noi stăm aici, ne uităm, care mai filmează, care mai pozează, cei care eram la coadă, zici se putea întâmpla ceva”, a declarat tânăra la Digi24.

În momentul în care elicopterul aterizează, un bărbat deschide ușa aparatului. Curentul puternic ridică, însă, coada elicopterului, iar aparatul era cât pe ce să provoace o tragedie.

Pe aceeași temă