Cum a reacționat fostul șef al Poliției Caracal, pensionat recent, la dezvăluirile „Libertatea” despre rețeaua de traficanți de fete

Data actualizării: Data publicării:
nicolae mirea

Procurorii DIICOT continuă ancheta acasă la Gheorghe Dincă și încearcă să pună cap la cap informațiile legate de disparițiile Alexandrei și Luizei. Ei caută totodată probe care să confirme sau să infirme ipoteza apartenenței lui Gheorghe Dinca la o rețea de traficanți de carne vie, mai ales că, între timp, jurnaliștii de la Libertatea au făcută dezvăluiri despre un dosar existent încă din 2012.

16 tinere din Caracal și din împrejurimi, majoritatea minore, au reclamat că au fost exploatate sexual de o rețea care acționa în zona. Printre clienți - străini care lucrau în zonă, dar și polițiști, conform mărturiilor. Una dintre fete a acceptat să vorbească cu Libertatea despre drama prin care a trecut.

Cătălin Tolontan, jurnalist la Libertatea, a vorbit la Digi24 despre investigația jurnalistică de care s-a ocupat: „Ele erau recrutate cu forța, practic, erau luate cu forța din fața liceului, păcălite inițial, filmate în timp ce făceau sex cu membrii rețelei, apoi șantajate că imaginile vor fi făcute publice la liceu, în comunicate, dacă nu se supun”.

Jurnaliștii de la Libertatea mai spun că, la momentul capturării rețelei, anchetatorii nu au mers pe toate pistele - o parte dintre clienți nu au fost chemați, nici cei care ajutau cu transportarea fetelor, deși numele și adresele erau identificate, așa cum este cazul unui alt vecin de-al lui Gheorghe Dincă.

Camera ascunsă. Vecina lui Gheorghe Dincă, de vorbă cu reporterul Digi24:

- Dar soțul meu nu e implicat în așa ceva! Unde e trecut soțul meu, e trecut undeva?

- Da...

- Eu chiar mă duc la Poliție și chiar o sa fac reclamație pentru așa ceva, ca nu se poate așa ceva, ca soțul meu sa fie implicat, când el nu are un dosar la Poliție, nu are nimic!

Cât despre implicarea polițiștilor din Caracal în rețeaua descoperită acum șapte ani, fostul șef al Poliției din oraș, Nicolae Mirea, demis și ieșit rapid la pensie după scandalul Casei Ororilor, a declarat într-o discuție telefonică cu reporterul Digi24:

- Sunt pensionar, am terminat, mulțumesc!

- Mai rămâneți puțin, vă rog! Este adevărat că se organizau...?

- Nu știu nimic, nu mai știu nimic, nu mai vreau sa aud nimic, am terminat tot!

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri