Trafic cu minore la Caracal. Victimă: Printre clienţi erau şi poliţişti - anchetă Libertatea

Data actualizării: Data publicării:
adolescenta

O anchetă a jurnaliștilor de la Libertatea scoate la iveală un caz cutremurător de trafic cu minore la Caracal. Jurnaliștii scriu că 16 fete au fost forțate de traficanți să facă sex cu români și străini care lucrau în zonă.

În 2012, procurorii DIICOT Olt și polițiștii, printre care și fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, au început destructurarea unei grupări coordonate de Bogdan Daniel Marinel, zis Cocoș, pentru acuzații de proxenetism.

În dosar, anchetatorii au identificat 16 victime, minore la momentul faptelor, care au mărturisit că au fost exploatate. Interlopii le băteau pe fete și le șantajau cu imagini compromițătoare. Jurnaliștii de la Libertatea au vorbit cu una dintre fete. 

Reporter: - Le spuneai clienţilor că eşti captivă?

Victimă: - Da. Fiecăruia, inclusiv unuia dintre acei poliţişti (n.r. - printre clienții fetei erau și polițiști din Caracal) , i-am spus că sunt ţinută cu forţa, că nu-mi dă voie să plec, să facă ceva, să mă ajute ca să scap de acolo. La toţi le spuneam să mă ajute, plângeam. Şi niciunul n-a făcut nimic.

Reporter: - Ce-ţi spuneau ei, când le cereai ajutorul?

Victimă: - Ziceau că o să mă ajute, îmi promiteau că o să facă ceva să mă scape de acolo. Dar ei, de fapt, îşi făceau treaba, plăteau şi plecau.

În dosarul încheiat cu o condamnare definitivă în 2017, jurnaliștii de la Libertatea au descoperit că, pe durata procesului, ca urmare a presiunilor inculpaților, doar două dintre victime și-au menținut plângerile.

Cătălin Tolontan, jurnalist Libertatea: „Ele erau recrutate cu forța, practic erau luate cu forța din fața liceului, păcălite inițial, filmate în timp ce făceau sex cu membrii rețelei, apoi șantajate că imaginile vor fi făcute publice la liceu, în comunicate, dacă nu se supun”.

Articolul publicat de Libertatea menționează că, din declarațiile date de victime, printre clienții rețelei se numărau inclusiv cetățeni străini. Cei audiați de anchetatori au afirmat, la audieri, că nu știau că fetele erau minore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri