Foto Cum arată spitalul mobil construit de armată pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
spitalul mobil rol 2 construit de MApN pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de coronavirus
Foto: Facebook/MApN

Ministerul Apărării informează că spitalul mobil unde vor fi tratate cazurile uşoare şi medii de coronavirus va fi operaționalizat „în scurt timp”, iar două aeronave militare vor aduce materiale sanitare din Turcia și Germania.

„La această oră sunt în derulare 15 misiuni, în care sunt implicați peste 140 de militari cu circa 100 de mijloace tehnice, printre care se numără operaționalizarea, din punct de vedere administrativ, a formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, asigurarea unei reţele de calculatoare pentru Ministerul Sănătăţii şi realizarea unor acțiuni de triaj epidemiologic”, se arată într-un comunicat MApN.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Amenajările interioare ale corturilor şi saloanelor de specialitate ale formațiunii medicale ROL 2 vor fi finalizate în cursul zilei de astăzi, 23 martie, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie branșată la utilităţi. Din punct de vedere medical, spitalul ROL 2 va fi funcțional după instalarea aparaturii medicale și parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare”, informează MApN.

interior spital mobil rol 2 construit de MApN pentru tratare pacienţi cu coronavirus
Foto: Facebook/MApN
interior spital mobil Rol 2 cnstruit de MApN pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de coronavirus
Foto: Facebook/MApN

Tot astăzi, cu ajutorul a două aeronave ale Forțelor Aeriene Române vor fi aduse în ţară echipamente de protecție medicală din Germania (cu o aeronavă C-130 Hercules) și Turcia (cu o aeronavă C-27 J Spartan).

Săptămâna trecută, Ministerul Apărării Naţionale a început pregătirile pentru montarea spitalului ROL 2 care va funcţiona ca unitate pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu coronavirus din România, în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri