Cum „se construiește” prețul de 800 de euro pentru un apartament pe litoral. Adevărul din spatele acestei oferte

Data actualizării: Data publicării:
Pandemia de coronavirus nu ne oferă prea multe opțiuni în privința petrecerii vacanței de iarnă, anul acesta
Pandemia de coronavirus nu ne oferă prea multe opțiuni în privința petrecerii vacanței de iarnă, anul acesta. Foto: Guliver/Gettyimages

Mai puține locuri pe plajă și mai multă curățenie în hoteluri. Așa ar putea arăta vacanța de vară. Oamenii de afaceri de pe litoral se pregătesc să primească turiști, deși încă nu a fost luată o decizie oficială în acest sens. Între timp, cei care doresc să facă rezervări pentru sezonul estival au de ales între apartamente de la 40 de euro la 800 de euro, potrivit site-urilor de profil. Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte al regiunii Sud-Est a ANAT, a explicat la Digi24 cum se construiește un preț sute de euro pentru un apartament.

Este foarte interesant, când un proprietar de apartament nu are locul respectiv disponibil, îl urcă pe sistemul de rezervare la un preț foarte ridicat pentru a nu fi accesibil să nu îl ocupe.

Este obligat prin contract să îl urce acolo, dar el îl are închiriat prin forțe proprii, nu a folosit sistemul de rezervări.

De aceea vedem acele prețuri exorbitante, dar cu siguranță, prețurile, dacă dăm căutare mai jos, vedem că sunt absolut accesibile.

Un apartament de două camere pentru patru persoane, ajung să îl plătească cu 40 – 70 euro maxim.

Când căutăm, trebuie să ne uităm atent la locații, la ce oferă.

Există piață pentru fiecare. Dacă nu ar fi fost cerere, aceste oferte nu ar fi existat.

Există și locații foarte scumpe, dar sunt relativ puține, cei care doresc să le închirieze o fac”, a explicat Cristian Bărhălescu.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri