Cum se vor organiza slujbele după ridicarea stării de urgență? Răspunsul premierului Ludovic Orban

Data actualizării: Data publicării:
O femeie saruta icoanele din biserica
Foto: basilica.ro

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat la Digi24, că după ridicarea stării de urgență, slujbele nu se vor organiza, sub nicio formă, în interiorul lăcașelor de cult.

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi 24: Ar putea exista libertatea de a organiza slujbe în interior?

Premierul Ludovic Orban: Asta sub nicio formă. 

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi 24: Ar putea exista o altă reglementare în privința linguriței de împărtășit?

Premierul Ludovic Orban: Nu mă pricep, sincer, și ce a apărut în spațiul public ca și norme care sunt gândite de la nivelul INSP și al comisiei de la nivelul Ministerului Sănătății sunt chestiuni care au la bază eliminarea riscului de transmitere a virusului.

Cum se vor desfășura slujbele în starea de alertă

Proiectul de lege privind măsurile care vor fi adoptate după 15 martie prevede că se vor putea desfășura slujbe religioase, cu respectarea unor reguli de distanțare socială.

„Activitatea cultelor religioase se exercită liber, cu respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilite de autoritățile cu atribuții în domeniu, inclusiv de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, cu consultarea Departamentului Cultelor”, se arată în proiectul de lege adoptat astăzi de Guvern.

Regulile de disciplină sanitară „vor cuprinde măsuri privind accesul în lăcașele de cult, distanța minimă de siguranță precum și alte asemenea măsuri privind orice alte aspecte implicate de activitatea de exercitare a cultelor religioase, urmărind cu prioritate asigurarea prevenției și reducerea riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus SARS-Cov-2”, potrivit proiectului.

Documentul a fost trimis la Parlament, care urmează să-l voteze. Parlamentarii pot aduce însă modificări.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri