Dan Barna: Elevii vor beneficia în continuare de transport gratuit

Data publicării:
dan barna in parlament
Dan Barna, copreședinte USR PLUS. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Dan Barna a dat asigurări că elevii vor beneficia în continuare de gratuitate pe transportul feroviar. Vicepremierul s-a întâlnit, joi, cu o parte din membrii Consiliului Național al Elevilor care au protestat în fața Guvernului față de eliminarea transportului gratuit.

„I-am asigurat că vor beneficia în continuare de gratuitate și că Guvernul ține cont în noul buget de nevoia celor peste 400.000 de elevi navetiști de a ajunge la școală și de dificultatea cu care mulți elevi se confruntă când vine vorba de a călători din localitatea de domiciliu spre localitatea unde învață”, a declarat Dan Barna.

Discuțiile vicepremierului cu elevii au mai vizat și criteriile programului Euro 200 de achiziție de calculatoare de către elevi și despre sistemul de burse școlare și cum poate acesta să fie îmbunătățit din perspectiva elevilor.

„Ca o notă personală, e întotdeauna un lucru bun când tinerii nu numai că își cunosc drepturile dar găsesc timpul și energia să discute și să argumenteze despre ele. Întâlnirea de azi (joi – n.r.) mi-a dat speranță. E un semn că țara asta are un viitor și acesta va fi mai bun decât trecutul ei”, a mai spus Dan Barna.

Miercuri, premierul Florin Cîțu a anunțat la finalul ședinței de Guvern că studenții vor avea doar 50% reducere la transportul cu trenul, dând exemple din alte țări europene, care nu acordă gratuitate. Joi, însă, vicepremierul Kelemen Hunor a spus că decizia de eliminare a gratuității pe tren pentru studenți nu a fost încă luată și că discuțiile continuă la ministerele de resort.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri