Video Exclusiv Dan Nica: „Toate PNRR-urile pot fi modificate și adaptate la realitățile economice și sociale pe care le are fiecare stat membru al UE”

Marco Badea Data publicării:
dan nica inquam octav ganea ED_ogn_9631_1
Dan Nica. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Toată lumea aici la Bruxelles se așteaptă să fie o iarnă complicată pentru Uniunea Europeană, a declarat europarlamentarul PSD/S&D, Dan Nica, în cadrul unui interviu pentru Digi24.ro. Acesta mai spune că nivelul facturilor la energie în România este inacceptabil de mare. De asemenea, Dan Nica a mai transmis că interesul public trebuie să primeze în dezvoltarea energiilor regenerabile.

Partea I a interviului:

Partea a II-a interviului:

Totodată, eurodeputatul PSD Dan Nica a vorbit, în cadrul unei întâlniri la Bruxelles cu jurnaliștii români, despre faptul că toate proiectele de panouri solare de sub 50 kWh nu vor mai necesita aprobare, ci doar notificare la autorităţi. 

„Am introdus câteva măsuri în dosarul de regenerabile. Toate proiectele de panouri fotovoltaice de sub 50 kWh nu mai necesită aprobare, ci doar notificare la autorităţi. Termenul limita pentru toate aprobările administrative este de maxim nouă luni pentru proiectele solare. Un alt element este aprobarea tacită, astfel încât să nu existe niciun fel de barieră administrativă”, a transmis eurodeputatul PSD. 

Acesta a ținut să precizeze că dvotul din Parlamentul European, directiva ar urma să fie emisă în lunile ianuarie-februarie 2023, iar apoi trebuie armonizată cu legislaţia românească.

Pe de altă parte, Dan Nica a mai spus la întâlnirea cu jurnaliștii români că investițiile din cadrul planului REPowerEE investiţiile trebuie finalizate până în iulie 2026, iar orice proiecte care nu sunt gata până atunci nu sunt eligibile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri