Video&Foto Primele imagini cu Darius Vâlcov adus în țară sub escortă. Fostul ministru a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova

Data actualizării: Data publicării:
valcov
Darius Vâlcov a fost extrădat din Italia, cu o cursa de linie, care a aterizat pe aeroport în jurul orei 16.00. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru PSD, Darius Vâlcov, care a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare şi a fugit în Italia, a fost adus, luni după-amiază, în România și predat autorităților române. Vâlcov a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Primele imagini cu Darius Vâlcov pe aeroportul din Otopeni. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Primele imagini cu Darius Vâlcov pe aeroportul din Otopeni. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE 17:20 Darius Vâlcov a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova.

ACTUALIZARE 17:00  Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a avut o primă reacție, luni, după ce Darius Vâlcov a fost predat autorităților române. „Justiția și-a făcut datoria în această speță, este vorba despre un efort al multor oameni din sistemul de justiție, care au lucrat cu mult profesionalism pentru un proces complex”, a scris ministrul Gorghiu, pe Facebook.

ACTUALIZARE 16:55 Primele imagini cu Darius Vâlcov pe aeroportul din Otopeni. Darius Vâlcov a fost extrădat din Italia, cu o cursa de linie, care a aterizat pe aeroport în jurul orei 16.00.

ACTUALIZARE 16:10 Avionul în care se află fostul ministru PSD, Darius Vâlcov, a aterizat pe aeroportul Otopeni.

Știrea inițială

Săptămâna trecută, ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat, într-o postare pe pagina ei de Facebook, că recursul făcut de către Darius Vâlcov a fost respins ca inadmisibil de către Curtea de Casaţie a Italiei. Astfel, rămâne definitivă hotărârea Curţii de Apel din Napoli prin care a fost dispusă predarea acestuia către autorităţile române pentru executarea mandatului european de arestare şi a pedepsei de 6 ani de închisoare pronunţară de ÎCCJ din ţara noastră.

Gorghiu a adăugat că „zilele următoare se aşteaptă primirea comunicării oficiale a hotărârii către autorităţilor române şi continuarea demersurilor pentru predarea efectivă a lui Vâlcov Darius Bogdan”, scrie News.ro.

Darius Vâlcov s-a predat autorităţilor italiene în 23 mai, în Napoli. Conform legislaţiei italiene, având în vedere locul predării, a fost atrasă competenţa Curţii de Apel Napoli. Instanţa de executare italiană nu a dispus arestarea provizorie în vederea predării, fiind lăsat în libertate, sub supraveghere.

Anterior, fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov fusese dat în urmărire de către Poliţia Română, după ce a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Şi Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosar, a fost trecut pe lista persoanelor urmărite.

Vâlcov a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, decizia instanţei fiind definitivă.

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuzau de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator şi ministru de Finanţe.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri