Directorul STB, în contextul măsurilor împotriva COVID-19: "Câteodată, plimbarea pe jos face mai bine decât să ne înghesuim"

Data publicării:
stb2
Foto: STB

Toate mijloacele de transport în comun din flota STB au fost dezinfectate, anunță directorul societății de transport Andrei Creci, ca măsură împotriva răspândirii coronavirusului. 

Andrei Creci, directorul STB: "Să nu uităm că STB-ul a fost una dintre primele instituții care s-a preocupat de sănătatea călătorilor din București. Încă de acum trei săptămâni noi am dat circa 150.000 de măști sanitare prin controlorii noștri și prin punctele de vânzare a titlurilor de călătorie.

În prezent am dezinfectat toate mijloacele de transport în autobaze și în depouri, am luat măsuri pentru prevenirea gripei cu personalul nostru din autobaze, din depouri și din Direcția Generală în toate cele 20 de locații ale noastre și la toate punctele de vânzare a titlurilor de călătorie, inclusiv cu controlorii.

Am trecut de trei ori în trei nopți la rând prin toate tramvaiele, toate troleibuzele și toate autobuzele. Ele au fost dezinfectate și în acest moment putem vorbi de o curățenie generală la nivelul STB-ului.

Dacă mă întrebați, însă, de o suplimentare a parcului, vă spun că nu este posibil în acest moment pentru că noi mergem cu parcul maxim: 1600 de mijloace de transport în comun".

Întrebat dacă le recomandă celor care nu au de ce să călătorească cu transportul comun, în această perioadă, să evite acest mijloc de transport, directorul STB a declarat că "și plimbarea pe jos face mai bine" decât aglomerația din autobuze.

Andrei Creci, directorul STB: "Bineînțeles. Situația e diferită față de Metrorex. Acolo pericolul mare este mai mult în stații, decât în vagoane. La noi nu este cazul, dar da. Recomand, totuși, acolo unde nu este absolut necesar, câteodată și plimbarea pe jos face mai bine decât să ne înghesuim. Mijloacele noastre de transport nu au gradul de ocupare atât de mare, în aceste zile, decât la primele ore ale dimineții, pe anumite linii".

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri