Doi angajați de la Penitenciarul Gherla au fost confirmați pozitiv și încă unul la Jilava

Data actualizării: Data publicării:
inchisoare

Doi angajați de la Penitenciarul Gherla și un al doilea angajat de la Penitenciarul Jilava au fost confirmați cu virusul SARS-C0V-2, a informat joi Administrația Națională a Penitenciarelor.

La nivel de sistem, șapte angajați au fost confirmați pozitiv până acum la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, dar în rândul persoanelor private de libertate nu sunt înregistrate îmbolnăviri, precizează ANP.

Un prim caz confirmat pozitiv COVID-19 la Penitenciarul Gherla a fost anunțat în cursul dimineții. Este vorba de un angajat care își desfășura activitatea în sectorul de deținere. Ca urmare, s-au efectuat verificări pentru stabilirea contacților, urmând ca DSP Cluj să se ocupe de testare.

 

„Un al doilea angajat al Penitenciarului Gherla a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, astăzi, 23.04.2020. Acesta face parte din grupul de contacți atribuit cazului comunicat public în cursul dimineții”, a anunțat ANP joi după-amiaza. Este vorba despre un polițist de penitenciare care nu a exercitat atribuții de serviciu în spațiul de deținere și nu a interacționat cu persoane private de libertate. Ca și în cazul primului caz confirmat pozitiv, „a fost dispusă scoaterea din serviciu a posibililor contacți și înlocuirea acestora cu personal de rezervă”, a anunțat ANP.

Pe de altă parte, și un al doilea angajat al Penitenciarului București-Jilava a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Polițistul de penitenciare își exercita atribuțiile de serviciu în sectorul administrativ și nu a interacționat cu persoane private de libertate, menționează ANP.

Contacții identificați au fost scoși din serviciu și vor rămâne la domiciliu, urmând a fi aplicate recomandările Direcției de Sănătate Publică Ilfov. Spațiile de lucru sunt dezinfectate. Se asigură, de asemenea, continuitatea activităților specifice, în baza planificărilor, asigură ANP.

Aproape 500 de deținuți și 33 de angajați de la Penitenciarul Jilava sunt posibili suspecți de COVID-19, după ce au intrat în contact cu un prim angajat al închisorii, depistat pozitiv marți.

Referitor la acest prim caz confirmat la Jilava marți, pe lângă testarea specifică a celor 33 de cadre identificate drept contacți, Direcția de Sănătate Publică Ilfov „a comunicat posibilitatea efectuării de teste inclusiv în rândul deținuților contacți”, arată ANP.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
De ce aparatele drug test dau erori și ce trebuie să faci. Polițistul Valer Kovacs explică
Pro FM
Sting și eleganta lui soție, de mână la Cannes 2024. Se iubesc de peste trei decenii, au 4 copii și nu au...
Film Now
Ana de Armas, zâmbet dulce pe plajă. Actrița și-a etalat silueta într-o bustieră și fustă mini, în imagini de...
Adevarul
China trimite Rusiei „ajutor letal" pentru războiul din Ucraina. Ministrul britanic al Apărării: „Avem dovada"
Newsweek
De unde vine expresia „a-și da arama pe față"? Legătura cu monedele. Domnitorul „campion" la falsuri
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori: "Ar putea fi o formă gravă de cancer de piele"
Digi Animal World
Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”
Film Now
Cum arată azi, la 74 de ani, Kramer din "Seinfeld". Ce spune despre scandalul care i-a încheiat cariera în...
UTV
Hailie Jade Scott, fiica lui Eminem, s-a casatorit. Vezi primele imagini de la nunta