Dragnea: Ministrul Justiţiei nu-mi face o impresie proastă

Data publicării:
liviu dragnea fb

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, la un post de televiziune, că Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, nu-i face o impresie proastă şi că i-a plăcut cum a gestionat subiectul arhivei SIPA, informează News.ro.

„Este un personaj interesant şi cu o expertiză serioasă. Nu mă grăbesc să spun lucruri bune sau rele despre cineva, dar nu-mi face impresie proastă. Este în proces de a căpăta experienţă politică, ceea ce-i firesc. Crede în anumite lucruri şi crede în respectarea legilor şi a Constituţiei”, a declarat Liviu Dragnea, invitat fiind să comenteze prestaţia lui Tudorel Toader ca ministru al Justiţiei.

Preşedintele PSD a spus că aşteaptă ca pachetul de legi ale justiţiei pe care trebuie să-l prezinte Toader Parlamentului să aibă logică astfel încât sistemul judiciar să fie îmbunătăţit, mult mai eficient şi mai puţin controversat.

„Mie mi-a plăcut cum a gestionat problema SIPA”, a mai comentat Dragnea.

El a menţionat că a discutat marţi cu Toader, unul dintre subiecte fiind cererea CSM de a desemna un membru în comisia de cercetare a arhivei SIPA.

„Sugestia mea a fost să ceară CSM nominalizarea unui magistrat care să fie detaşat la Ministerul Justiţiei pe care ministrul să-l numească în comisie. Personal, nu sunt împotriva solicitării şi cred că nici ministrul”, a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, la Antena 3, că nu are rezerve legate de includerea unui reprezentant al asociaţiilor profesionale ale magistraţilor sau al Consiliul Superior al Magistraturii în comisia care va studia arhiva SIPA.

Tudorel Toader a afirmat că nu are obiecţii faţă de propunere, însă este necesară pentru acest lucru modificarea Hotărârii Guvernului adoptată miercuri. „Vă vorbesc în nume propriu. Cred că poate fi susţinută o astfel de propunere, dar care înseamnă o HG care schimbă componenţa (...) N-am nicio miză şi nicio rezervă ca o asociaţie de magistraţi să spună «Avem un reprezentant cu certificat ORNISS care vrea să muncească trei ani în arhivă». Să vină şi eu propun modificarea componenţei comisiei!”, a afirmat ministrul Justiţiei.

Pe de altă parte, Toader şi-a exprimat dubiile legate de faptul că un magistrat ar fi dispus să lucreze timp de trei ani, în fiecare zi, în arhiva SIPA. „Să vină un magistrat, un preşedinte de asociaţie profesională şi să cred eu că stă trei ani de zile în comisie... Exclus aşa ceva, dar să primim numai aşa, de supraveghere, nu cred. Nu avem în HG calitatea de supraveghetor”, a comentat Toader.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri