Ce crede ministrul educației despre petrecerea lui Selly. Sorin Cîmpeanu: „Eu mă gândesc că sunt aspecte contradictorii”

Data publicării:
selly cu manelistii tanca uraganu si costel biju
Selly s-a fotografiat la petrecerea de 20 de ani cu maneliștii Țancă Uraganu și Costel Biju, pe care i-a avut ca invitați Foto: Instagram Selly

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a fost întrebat luni seara, la Digi24, ce crede despre petrecerea lui Selly din weekendul trecut, în condițiile în care Andrei Șelaru este un vlogger foarte cunoscut și cu mare priză la tineri, la copiii care merg la școală.

„E regretabil ceea ce s-a întâmplat, eu mă gândesc că sunt aspecte contradictorii, pentru că am văzut și alte acțiuni, foarte responsabile, care intră în contradicție flagrantă cu ceea ce s-a întâmplat în acest weekend. Deci, e greu de format o opinie, pentru că am văzut și bune, și rele, și responsabile, și non-responsabile”, a declarat ministrul educației.

Întrebat dacă există pericolul ca alți tineri să ia drept exemplu această petrecere care a încălcat regulile din pandemie, Sorin Cîmpeanu a spus: „Ca om de media, știți foarte bine câtă putere are un influencer la acest nivel. Cu siguranță da, există pericolul”, a adăugat ministrul educației. „După cum există și șansa să urmeze abordările bune, constructive, pe care le-am văzut în mai multe rânduri din partea lui”, a completat Sorin Cîmpeanu.

Vloggerul Selly (Andrei Șelaru) și-a serbat în weekend ziua de naștere. Evenimentul a avut loc la o vilă din Snagov, unde vloggerul și-a chemat mai mulți prieteni, dar și pe un manelist celebru, care a venit cu încă un muzician și cu toată formația. În imagini apărute pe rețelele sociale, se vede cum regulile de distanțare socială nu sunt respectate. La petrecere au participat mai multe persoane, deși evenimentele private sunt interzise în această perioadă. Polițiștii au intervenit și au dat amenzi în valoare de 15.000 de lei. Nici Selly, nici  organizatorul evenimentului nu au putut fi contactați, pentru a oferi un punct de vedere. 

Luni dimineață, Selly a postat însă pe contul său de Instagram că va veni cu un răspuns după scandalul iscat. A făcut-o, pe canalul de YouTube, spunând că își asumă faptele, că nu le găsește o vină polițiștilor, care și-au făcut datoria, dar că „legea e complet idioată”. Vloggerul a precizat că nu este adeptul teoriilor conspiraționiste, crede în pandemie și a încercat să respecte cât mai mult restricțiile. Mai mult, el le-ar fi cerut celor care au venit la petrecerea lui să-și facă un test de COVID.

Selly dă asigurări că vila în care a găzduit petrecerea e mare și că în niciun moment nu s-au aflat mai mult de 20 de persoane într-o încăpere, în timp ce în cluburile din București este înghesuială și lumea se distrează în voie, fără a exista sancțiuni. Vloggerul spune că va plăti amenda încasată, deși susține că încă nu a primit o hârtie în acest sens și nici măcar nu-i știe cuantumul.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri