Ce spun sindicatele din educație despre închiderea mediilor, în contextul grevei: „Rămâne de văzut. Guvernul trebuie să răspundă”

Data publicării:
imagine dintr-o sala de clasa
Peste 150.000 de profesori au intrat luni în grevă. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Reprezentanţii sindicatelor au declarat, duminică, la Palatul Victoria, întrebaţi ce se întâmplă cu încheierea anului şcolar şi cu examenele naţionale, sindicaliştii au replicat că Guvernul trebuie să răspundă la această întrebare. De asemenea, întrebaţi dacă se încheie mediile elevilor la final de an şcolar, ei au spus „rămâne de văzut”, transmite News.ro.

Marius Nistor a precizat după negocieri că adoptarea Legii salarizării unitare poate fi adoptată chiar către finalul acestui an, fără a se cunoaşte aplicabilitatea acesteia.

„Noi discutăm în momentul de faţă doar despre posibilităţi. (...) De bonusuri s-a vorbit, că sunt dispuşi să acorde bonusuri pentru profesorii debutanţi şi pentru personalul didactic care lucrează în zone defavorizate şi atât. Nu s-a discutat despre sume”, spune Nistor.

Simion Hăncescu vorbeşte, în urma negocierilor de la Guvern despre faptul că „deocamdată există doar promisiuni şi necunoscute”. Întrebaţi ce se întâmplă cu încheierea anului şcolar şi cu examenele naţionale, sindicaliştii au replicat că „Guvernul trebuie să răspundă la această întrebare”.

De asemenea, întrebaţi dacă se încheie mediile elevilor la final de an şcolar, ei au spus: „rămâne de văzut”. Aceştia au precizat că în unele şcoli toţi profesorii sunt în grevă şi nu are cine supraveghea elevii, în timp ce în alte şcoli acele cadre didactice care nu participă la protest vor intra la clase.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri