Sari la conținut

Elevi blocați de zăpadă. Au ajuns acasă aproape de miezul nopții

Microbuzul transporta elevi de clasele a IX-a şi a XII-a. Pe Drumul Judeţean 242 însă a rămas împotmolit, aşa că şoferul a fost nevoit să se întoarcă în oraş. 

Elevii au fost cazați mai întâi la Primărie, apoi au fost transferați la spitalul din Târgu Bujor, unde au primit mâncare și ceai cald. Spitalul se pregătise să-i cazeze pe copii și în cursul nopții. Totuși, marți seara, în jurul orei 20:00, microbuzul a plecat din nou către Vârlezi, pe o rută ocolitoare, circulabilă.

Au ajuns acasă spre miezul nopţii după ce autorităţile au reuşit să deszăpezească un alt tronson de drum pe ruta Târgu Bujor - Viile - Băleni - Vârlezi. Mai multe utilaje au acţionat marți seară şi pe DJ 242, dar vântul a viscolit zăpada toată seara.

Copii au mărturisit că s-au speriat de viscol și de zăpada mare.

„Parcă am trăi în Vestul Sălbatic. Nimeni nu ar putea crede că în vremurile astea în care nici nu a nins, nici mare viforniţă nu a fost, totuşi la noi drumul a fost înfundat”, a declarat Nedelia Portasă, director la Școala Gimnazială de la Vârlezi.

Drumul Judeţean 242 care leagă Târgu Bujor de comuna Vârlezi este unul cu probleme. De fiecare dată când ninge serios, se blochează.