Explicația dată de Ministerul Educației pentru eroarea din manualul de matematică

Data actualizării: Data publicării:
12 mai mare decat 16

Ministerul Educației Naționale a transmis marți că a solicitat clarificări din partea Editurii Didactice și Pedagogice, după ce în manualul de matematică pentru clasa I a apărut că 12  este mai mare decât 16.

Manualul de  Matematică și Explorarea Mediului – clasa I îi are ca autori pe Tudora Pițilă și Cleopatra Mihăilescu.

"Din informațiile primite până în prezent rezultă că în acest manuscris au fost corectate mai multe greșeli, această eroare fiind remediată inițial de către redactor, însă în amplul proces de inserare a corecturilor în manual de către tehnoredactor, aceasta se pare că a fost omisă. Atât în manuscrisele aferente clasei I, cât și în cele pentru clasa a II-a au fost sesizate și corectate numeroase erori.

Specificăm că varianta electronică a manualului de Matematică și Explorarea Mediului - clasa I a fost deja corectată și postată pe platforma manuale.edu.ro.

În acest context, amintim că se efectuează cercetări privind erorile din manualele școlare elaborate/tipărite pentru anul școlar 2018-2019, concluziile comisiei constituite în acest sens urmând a fi comunicate după încheierea procedurii de control și dublate de luarea măsurilor ce se impun," se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri