FSLI anulează protestul anunţat pentru joi

Data publicării:
170911_scoala_AN_SCOLAR_24_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

FSLI anulează protestul anunţat pentru joi, în urma discuţiilor cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

170911_scoala_AN_SCOLAR_24_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

"În urma discuţiilor care au avut loc astăzi, 21.02.2018, cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a decis suspendarea protestului anunţat pentru mâine", anunţă FSLI miercuri seară, citat de News.ro.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat, luni, că a decis declanşarea protestelor şi că miercuri şi joi sindicaliştii vor picheta sediul Ministerului Muncii, ei cerând, între altele, modificarea OUG 3/2018 privind unele măsuri fiscal - bugetare, prin care mii de angajaţi din învăţământ aflaţi în concediu medical pierd sume importante din venit şi renegocierea Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea bugetarilor, despre care spun că a creat discriminări atât în rândul anajaţilor din sistemul bugetar, cât şi în rândul angajaţilor din învăţământ.

Guvernul urmează să adopte joi o nouă Ordonanţă de Urgenţă, de această dată pentru a rezolva problemele din Legea salarizării legate de concediile medicale, inclusiv cele maternale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri