Klaus Iohannis: Educația suferă de reformită cronică

Data publicării:
iohannis copii FB

Din păcate, boala sistemului de educație românesc nu este lipsa de reformă, ci reformita cronică de care suferă de la revoluție încoace”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Acesta a fost unul dintre mesajele cu care preşedintele României i-a întâmpinat pe elevii care, în ciuda tuturor dificultăţilor şi motivaţi de profesori cu vocaţie, nu renunţă să meargă la şcoală. Şcolile în care învaţă au primit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler. Este vorba despre şcolile din comuna Cilibia, judeţul Buzău şi Horia din judeţul Constanţa. La Cilibia, micuţii au la dispoziţie un centru de zi, făcut din bani europeni, unde primesc mâncare şi îşi pot face temele. Dascălii i-au convins nu doar pe copii de importanţa educaţiei, ci şi pe părinţii lor care fie învaţă alfabetul, fie o meserie.

Expresia „Când voi fi mare...” reflectă visuri și așteptări pe care cel mai adesea le uităm cu trecerea anilor. Însă...

Posted by Klaus Iohannis on 20 Noiembrie 2015


I-am convins arătându-le cât de greu se descurcă în ziua de azi fără să știe să citească, arătându-le că, copii au nevoie de sprijin la teme, atrăgându-i prin activități, de exemplu prin cursuri de educație parentală pe care eu le țin, implicându-i alături de noi în tot ceea ce facem”, a spus Doinița Guță, directorul școlii gimnaziale Cilibia.

Pentru prima dată faţă în faţă cu preşedintele, copiii s-au înghesuit să se fotografieze cu şeful statului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri