O clasă din Timişoara, decorată cu personaje Disney

Data publicării:
clasa disney crop

În fiecare dimineaţă, cei 26 de copii din clasă de-abia aşteaptă să vină la şcoală. În clasă îi întâmpină personajele din lumea Disney.

„Vreau să merg mereu, chiar sâmbătă și duminică vreau să ies afară să vin aici. Pentru că îmi place foarte mult clasa și vreau să învăț cât mai mult”, spune un elev din clasa pregătitoare.

„Îmi place foarte mult. E cea mai frumoasă clasă pe care am văzut-o”, spune şi o elevă.

A fost nevoie de două săptămâni ca o clasă banală se se transforme într-un tărâm al poveştilor. Acum, Mickey, Minnie şi Donald Duck, în varianta tridimensională, asistă şi ei la ore. Manualele nu stau în dulap, ci în „scorbura unui copac”.

Decorul de poveste a fost gândit în așa fel încât să le facă trecerea mai ușoară elevilor, de la grădiniță la clasa pregătitoare. Aşa se face că în spatele castelului Disney în loc de jucării, de acestă dată, se află manuale școlare.

Totul a costat 12.000 de lei. Părinţii n-au dat însă niciun ban, totul s-a făcut din donaţii.

Prin donarea celor 2%. Noi avem o asociație non-profit a clasei, unde părinții foștilor mei elevi donau aceste fișe. Le-am spus părinților că, dacă ei doresc să doneze cei 2% spre clasa noastră, pot să o facă”, a spus Nicoleta Gherghina, învățătoare.

„Nu scoți niște bani din buzunar, oricum acei 2% dacă nu îi direcționezi undeva, pleacă, râmân la stat, se pierd. Așa știi că tu, cu mânuța ta, faci ceva pentru copilul tău”, a spus un părinte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri