O tânără va merge pe jos 600 de kilometri, prin România. Care este scopul traseului ei

Data publicării:
raluca romanca mergatoare

O tânără din Bistriţa va străbate pe jos 600 de kilometri, ca să susţină sportul şi educaţia. Se va opri în localităţile de pe traseu, pentru a demonstra că educaţia nu trebuie să-i ţină pe copii nemişcaţi în băncile şcolilor, ci se poate face şi ope terenul de sport sau în timpul unei plimbări.

Raluca Ciulei a pornit din Bistriţa, pe jos, într-o expediţie prin ţară menită să promoveze educaţia non-formală. După o oră de mers, prima oprire a fost la o şcoală de la periferia oraşului. Zeci de copii au venit ca sa o vadă și să învețe noi jocuri de socializare.

Raluca Ciulei a făcut tenis de performanță şi a trăit in afara țării, peste două decenii. A studiat la universități prestigioase precum University of Pennsylvania din SUA, iar acum vrea să le împărtășească și altora experiența pe care a dobândit-o.

Voi merge pe jos 21 de zile. Voi parcurge o distanţă de 600 de kilometri. Vreau să conştientizăm cu toţii importanţa educaţiei.Să le dăm puţin libertatea să îşi aleagă cum îşi doresc să facă lucrurile, ce să facă, să îi punem să lucreze mai mult împreună”, spune Raluca Ciulei.

„Activităţile doamnei se bazează în special pe dezvoltarea socio-emoţională şi psihologică a copiilor şi prioritatea noastră, a cadrelor didactice este să îi dezvoltăm sufleteşte şi spiritual”, afirmă Ancuţa Ioana Nechitia, învățătoare.

„Ne cunoaşte de doi ani, am chemat-o în comunitatea noastră pentru că am ştiut ce tipuri de activităţi face”, spune Livia Chiriac, profesoară.

Campania se numește 600 de kilometri pentru educație si este organizată de asociatia Love for Life, înfinţată de Raluca Ciulei. Traseul se va incheia pe 19 august, când sportiva va ajunge în Piața Victoriei din București. În total, va parcurge 8 județe în 21 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri