Performanţa din liceu începe în gimnaziu. Câteva şcoli furnizează an de an elevi buni liceelor de top

Data publicării:
elevi evaluare nationala resize -Mediafax Foto-Liviu Chirica

Elena Mihail a absolvit Şcoala Generală nr. 59 din Capitală şi a fost admisă la Colegiul Naţional „Sf Sava” cu media 9,86. Pe durata gimnaziului, Elena şi colegii săi s-au călit prin participarea săptămânală la concursuri de matematică sau de limba română, iar rezultatele sau văzut, pentru că mulţi dintre ei au intrat la „Sf Sava”, unul dintre cele mai bune licee din ţară.

Puţine sunt însă şcolile de înaltă performanţă din Capitală. O spune directorul de la "Sfântul Sava", George Cazacu: „Aproape în fiecare an există un grup de şcoli care ne alimentează cu elevi valoroşi: Şcoala 11, Şcoala 56, Şcoala 17”.

Alte unităţi de învăţământ gimnazial care scot an de an generaţii deosebite de elevi sunt Şcoala „Jose Marti” şi Şcoala 195, ai căror absolvenţi se îndreaptă în număr mare spre Colegiul Național „Mihai Viteazul".

Excelenţa defineşte şi câteva şcoli din Iaşi. Alexandra Tuluc a absolvit Şcoala „Ştefan Bârsănescu” şi a fost admisă a treia pe listă la liceu, cu media 9,96. Mama Alexandrei recunoaşte că un merit deosebit l-au avut profesorii, care au lucrat suplimentar cu copiii, astzfel că aceştia nu au mai avut nevoie de meditaţii.

Şi la Timişoara există gimnazii de excepţie. Astfel, 75 la sută dintre foştii elevi ai Şcolii Generale nr. 16 vor învăţa anul acesta la licee de top. Aproape 30 dintre ei au fost admişi în aceeaşi clasă, în cel mai bun colegiu timişorean, unde ultima medie de intrare a fost 9,58.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri