News Alert Primărie: Trei elevi și un profesor din sectorul 4, testați pozitiv la coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
hol de scoala
Hol gol de scoala. Foto: Agerpres

Un profesor și trei elevi de la patru școli din Sectorul 4 au fost testați pozitiv la coronavirus, anunță primăria de sector.

Cazurile de infectare au fost confirmate astfel: la Școala Gimnazială nr. 190, un elev de clasa a IV-a, la Școala Gimnazială nr. 113, un elev care învață în clasa I și la Școala Gimnazială nr. 79, un elev de clasa a III-a. În aceste școli, cursurile se vor suspenda pentru 14 zile, orele urmând să se desfășoare online.

În afara celor trei cazuri confirmate în rândul elevilor, s-a mai înregistrat și un caz de îmbolnăvire în cazul unui profesor de la Școala Gimnazială nr.129.

Noul ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede că la apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile.

În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.

La apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea trebuie să anunțe conducerea școlii, care va informa DSP/DSPMB și care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ.

Un alt caz de infectare a fost confirma și în cazul unui elev din sectorul 6.

 

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri