Elev din Constanţa, medalie de aur în Vietnam

Data publicării:
romania

Aur pentru România la Olimpiada asiatică de fizică din Vietnam. Răzvan Ursu, un elev din Constanţa, a luat medalia de aur la competiţia la care au participat 185 de elevi, din 25 de ţări. România este singurul stat din afara Asiei care este invitat să participe de câţiva ani încoace, asta datorită rezultatelor foarte bune obţinute până acum.

Răzvan munceşte de opt ani de zile alaturi de profesorul sau îndrumător, cel care l-a iniţiat în lumea fizicii. Olimpiada asiatică a fost ultima competiţie la care a participat în calitate de elev.

Răzvan Ursu, elev: Competiția a fost grea. Au fost concurenți redutabili şi subiectele au fost pe măsură, destul de dificile. Dar, pe lângă concursul în sine, am avut ocazia să intracționez cu acești tineri talentați, să stabilesc prietenii foarte valoroase.

La competiţia din Hanoi au participat 25 de ţări şi 185 de elevi. România a fost singura ţară din afara Asiei care este invitată, de câţiva ani, să participe la această olimpiadă.

Răzvan Ursu, elev: Competiția a constat din două probe, fiecare de câte cinci ore, o probă experimentală și o probă teoretică.

Vasile Nicoară, directorul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân": Înseamnă încă o confirmare a potențialului de performanță a școlii noastre. O confimare a faptului că nu este o întâmplare, o medalie, ci un lung șir de medalii.

Iar colegii lui Răzvan sunt cât se poate de mândri.

„A fost şi este mereu un model pentru mine, pentru rezultatele pe care le-a obţinut până acum.”

L-am văzut mereu foarte perseverent. Nu se lasă niciodată bătut.”

Felicia Ursu, mama elevului: „În perioadele în care se pregătește pentru olimpiadă, într-adevăr, depune o muncă mai... pe parcursul a mai multor ore. În rest lucrează, lucrează constant.”

Ion Băraru, profesor îndrumător: „Consider că și pentru mine este o încheiere de carieră profesională deosebită. Cred că toți profesorii din lume și-ar dori să își încheie cariera cu o medalie de aur a unui elev.”

Povestea de succes a lui Răzvan a început cu participarea la un concurs organizat de NASA, în clasa a cincea. De atunci, a mers în fiecare an la concursuri şi olimpiade de fizică. Mai departe, tânărul va urma cursurile unei universităţi din Germania, în domeniul ingineriei electrice şi al tehnologiei informaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri