Tragere la sorţi pentru clasa pregătitoare

Data publicării:
loterie clasa

Este soluţia găsită de două şcoli de renume din Timişoara, după ce mulţi părinţi vor să-şi înscrie copiii la clasa unui anumit învăţător. Cum se defăşoară loteria unei clase pregătitoare, vedem chiar acum!

Elevii sunt împărţiţi pe grupe de un calculator, părinţii extrag dintr-un bol numele dascălilor, iar aceştia, la rândul lor, extrag bileţele cu literele claselor. Totul este public. Profesorii spun că au recurs la această măsură pentru a scăpa de contestaţii din partea părinţilor care cer un anumit învăţător.

Cornel Petroman, directorul Liceului Pedagogic "Carmen Sylva": „Să nu fie unul A de la debut şi până la pensie şi să creadă lumea cumva că acea clasă este cea mai bună.”

Chiar şi aşa, unii părinţi nu sunt mulţumiţi şi caută soluţii pentru a ajunge la profesorul pe care-l vor:

„Vrem în altă parte, vrem în altă clasă, sperăm să rezolvăm în urma schimburilor. (De ce nu sunteţi mulţumit?) Pentru că o cunoaştem personal pe doamna la care vrem să mergem”.

„Poate este o alternativă. (Corectă?) Nu ştiu dacă este corectă dar măcar este una.”

„Este acolo unde am vrut să fie. (Şi anume?) La doamna Peterfi. (De ce aţi dorit acolo neapărat?) Am urmărit rezultatele doamnei deja de anul trecut."

Maria Ciocani, învăţător: „Unii părinţi îşi doresc diferite lucruri pentru copiii lor. Vor vedea părinţii şi bineînţeles copiii, pentru că cu ei voi lucra, seriozitate, căldură.”

Soluţia este aprobată de inspectorii şcolari.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al Inspectoratului şcolar Timiş: „N-aş putea să spun că noi controlăm la nivelul judeţului Timiş în mod perfect. Ţinem cont de doleanţele părinţilor acolo unde ele nu depăşesc numărul maxim de elevi la clasă.”

Şi la şcoala generală 24 din Timişoara se trag la sorţi clasele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri