Tunegaru: Mai sunt 5 săptămâni și nicio tabletă nu a ajuns la elevi. Suntem la fel de nepregătiți cum eram în martie

Data publicării:
clasa goala la scoala
FOTO: Getty Images

Peste o lună și jumătate ar trebui să înceapă școală, dar nimeni nu știe nici acum în ce condiții. În timp ce autoritățile sunt în căutarea unor soluții și analizează mai multe variante, elevii, părinții și profesorii și-au pierdut răbdarea. Cristina Tunegaru atrage atenția că mai sunt 5 săptămâni până începe școala și nicio tabletă nu a ajuns la elevi. „Suntem la fel de nepregătiți cum eram în martie”, spune profesoara. Aceasta atrage atenția și asupra faptului că nici profesorii nu au fost pregătiți pentru competențe digitale, așa cum anunța ministrul Anisie.

Cristina Tunegaru, profesor: Dacă s-ar rezolva ceva (pentru școala în mediul rural – n.red), ar trebui să înceapă astăzi rezolvarea. Să nu mai amânăm și să căutăm scenarii și să venim cu pretextul acesta al analizei continue.

Am suspendat școala din martie, au trecut cinci luni. Realitățile școlii rurale le știm de ani de zile și cu toate acestea, între timp nu s-a schimbat nimic. În continuare sunt primari care investesc foarte puțin în infrastructura școlară locală, unii deloc, ceea ce este îngrijorător și rușinos.

Pe de altă parte, dacă discutăm despre situația națională a educației, aș vrea să punctez două lucruri care cred că trebuie menționate.

În această perioadă, care cred că a fost una de analiză, și înțeleg că Guvernul s-a preocupat foarte mult să analizeze situația din teren, nu s-a investit deloc în ceea ce înseamnă infrastructură, în sensul în care să punem în mâinile elevilor aceste tablete sau laptopuri. Înțeleg că ministerula promis un număr de 225.000 de tablete, însă vorbim despre 900.000 de copii care nu au mijloace tehnice. Ce facem cu diferența aceasta? Nicio tabletă nu a ajuns pe mâinile copiilor până acum. Mai sunt 5 săptămâni și începe școala și încă nu le-am distribuit elevilor aceste tablete.

Pe de altă parte, avem nevoie de profesori formați. Am tot auzit dinspre Guvern, chiar și doamna ministru Anisie vorbea despre formarea profesorilor care ar fi trebuit să se întâmpleundeva în această vară. Ei bine, nu s-a format niciun profesor în sensul dobândirii competențelor digitale.

Suntem la fel de nepregătiți cum eram în martie, atunci când am suspendat școlile.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri